Παναγιωτόπουλος: Αύξηση της στρατιωτικής θητείας – Το 2020 στη Βουλή η σύμβαση για τα Rafale

Παναγιωτόπουλος: Αύξηση της στρατιωτικής θητείας – Το 2020 στη Βουλή η σύμβαση για τα Rafale

Την ξεκάθαρη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας παραγνωρίζοντας πιθανό πολιτικό κόστος επανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου
“Κάποιες φορές είναι προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος παρά μια μη απόφαση με εθνικό κόστος. Η εθνική επιταγή επιβάλλει ότι οι μονάδες πρέπει να ενισχυθούν” είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με την αναφορά του να γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα , τονίζοντας ότι με εντολή του Πρωθυπουργού ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες αυξάνεται από τα 550 εκατομμύρια ευρώ σε ένα ποσό μεγαλύτερο των δύο δισεκατομμυρίων.

Επί συγκεκριμένων προγραμμάτων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι εντός του 2020 θα έρθει στη Βουλή η σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία αλλά και ότι ήδη άρχισαν να τοποθετούνται στα Μιράζ ανταλλακτικά τα οποία καθυστερούσαν από το 2012. Στο ίδιο πλαίσιο ο Υπουργός επιβεβαίωσε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo , τα οποία χαρακτήρισε ως τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

comments powered by Disqus