Ερντογάν σε Μακρόν: Να υποβληθεί σε εξετάσεις – Μπορέλ: Απαράδεκτες δηλώσεις

Ερντογάν σε Μακρόν: Να υποβληθεί σε εξετάσεις – Μπορέλ: Απαράδεκτες δηλώσεις

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τον Γάλλο πρόεδρο να κάνει εξετάσεις για την ψυχική του υγεία λέγοντας πως έχει «εμμονή» μαζί του «νύχτα και μέρα»!

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου / Παρίσι, Μαρία Δεναξά
«Είναι μια περίπτωση και κατά συνέπεια πρέπει πραγματικά να υποβληθεί σε εξετάσεις (για την ψυχική του υγεία) δήλωσε ο Ερντογάν.

Μήνυμα Μπορέλ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ κάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο της Τουρκία να σταματήσει “το επικίνδυνο σπιράλ αντιπαράθεσης με τη Γαλλία και τον Πρόεδρο Μακρόν, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν έμπρακτη βούληση για την επανεκίνηση της σχέσης ΕΕ – Τουρκίας στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα ενταθεί η απομόνωσή της.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει: “τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν για τον Πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτα. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτο το επικίνδυνο σπιράλ αντιπαράθεσης. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανεκίνηση της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Η συγκεκριμένη δήλωσή Ερντογάν ήρθε μετά την απόφαση να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια της Γαλλίας με σκίτσα του σατιρικού Charlie Hedbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ. «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», είχε τονίσει ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε επαρχιακό συνέδριο.

real.gr

comments powered by Disqus