Σε διάταξη μάχης απέναντι στο Oruc Reis οι Ένοπλες δυνάμεις

Σε διάταξη μάχης απέναντι στο Oruc Reis οι Ένοπλες δυνάμεις

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με NAFTEX για τις παράνομες γεωτρήσεις του Oruc Reis και εμπρηστικές δηλώσεις, οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται παντού στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, σε αέρα και θάλασσα, παρακολουθώντας απο κοντά τις τουρκικές κινήσεις.

Η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες κοντά σε Ρόδο και Κάρπαθο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, ανήμερα μάλιστα της 28ης Οκτωβρίου και η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex και έκανε διάβημα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Βουλή τόνισε ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία και την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το Πεντάγωνο «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

real.gr

comments powered by Disqus