Μισέλ: Δώσαμε ευκαιρία στην Τουρκία αλλά επέλεξε απαράδεκτες προκλήσεις και ρητορική – Θα επανέλθουμε τον Δεκέμβρη

Μισέλ: Δώσαμε ευκαιρία στην Τουρκία αλλά επέλεξε απαράδεκτες προκλήσεις και ρητορική – Θα επανέλθουμε τον Δεκέμβρη

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία προς το παρόν δεν έχει επιλέξει το δρόμο της θετικής ατζέντας που της προσφέρθηκε, προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοινώνοντας ότι οι 27 καταδικάζουν την πρόσφατη μονομερή δράση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική «που είναι εντελώς απαράδεκτες» και προειδοποιώντας ότι οι 27 θα επανέλθουν στο ζήτημα το Δεκέμβριο.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στον Τύπο μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 ανέφερε τα εξής: «θα ήθελα να αναφέρω την Τουρκία, διότι μιλήσαμε σήμερα γι΄ αυτήν, και όπως γνωρίζετε, είχαμε τον Οκτώβριο μια στρατηγική συζήτηση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση με την Τουρκία».

«Εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας και συμφωνήσαμε να εργαστούμε σε δύο μονοπάτια ένα θετικό και λιγότερο θετικό. Προσφέραμε έναν σαφή τρόπο να εργαστούμε για μια θετική ατζέντα με την Τουρκία», σημείωσε.

«Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και καταδικάζουμε την πρόσφατη μονομερή δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική που είναι εντελώς απαράδεκτες», ξεκαθάρισε.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε σε αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο», κατέληξε.

comments powered by Disqus