Μπάιντεν: Όταν η καταμέτρηση τελειώσει θα είμαστε νικητές, θα είμαι Πρόεδρος για Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

Μπάιντεν: Όταν η καταμέτρηση τελειώσει θα είμαστε νικητές, θα είμαι Πρόεδρος για Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, απόψε το βράδυ, δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής.

Στην ομιλία του, κατά την οποία προσπάθησε να εμφανιστεί ενωτικός, ο πρώην αντιπρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία. «Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε.

«Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους, Ήταν και είναι εδώ και 200 χρόνια. 150 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν, περισσότεροι από ποτέ. Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και μετά από μια μεγάλη νύχτα είναι καθαρό ότι κερδίζουμε πολλές πολιτείες που θα μας εξασφαλίσουν».

«Κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι, μολονότι ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα κυβερνήσει «ως Αμερικανός πρόεδρος», τόσο για αυτούς που τον ψήφισαν, όσο και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comments powered by Disqus