Μητσοτάκης: Οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι δύσκολες – Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για τις ΜΕΘ

Μητσοτάκης: Οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι δύσκολες – Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για τις ΜΕΘ

«Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν νηφάλιο ειλικρινή διάλογο για την κατάσταση στη χώρα. Η κυβέρνηση θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και τους πολίτες για την κατάσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε «να σεβαστούμε ως προς τον τόνο της συζήτησης την κρισιμότητα της κατάστασης» ενώ υπογράμμισε πως οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι μέρες δύσκολες, μέρες εξαιρετικά κρίσιμες και «πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

«Η χώρα πέτυχε να ανασχέσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, γιατί όλοι συστρατευτήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια. Η κυβέρνηση ουδέποτε διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται, σημείωσε αναφερόμενος στις ΜΕΘ και στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η χώρα τους τελευταίους 8 μήνες αύξησε κατακόρυφα τα τεστ που διεξάγει. «Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε rapid test».

«Από το τέλος του 1ου απαγορευτικού, στόχος ήταν η αποφυγή ενός μεγάλου, δρακόντειου lockdown. Έπρεπε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προστασία τη δημόσιας υγείας και την στήριξη της οικονομίας. Επιλέξαμε τις τοπικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε ακόμη, «όλοι [οι χώρες της ΕΕ] προσπαθήσαμε να μην παγώσουμε την οικονομική δραστηριότητα. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να συγκρατήσουμε τις δύσκολες εστίες του ιού ώστε να αποφύγουμε την εκθετική αύξηση που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Σημειώνεται πως τη συζήτηση στη Βουλή για την έξαρση της πανδημίας άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

newsbeast.gr

comments powered by Disqus