Τσίπρας: Εγκληματικός ο εφησυχασμός της κυβέρνησης – Πρότεινε την Αθηνά Λινού για Υπουργό Υγείας

Τσίπρας: Εγκληματικός ο εφησυχασμός της κυβέρνησης – Πρότεινε την Αθηνά Λινού για Υπουργό Υγείας

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον για στοχοποίηση της κοινωνίας και αδυναμία αντίληψης της κρισιμότητας των στιγμών αλλά και της πίεσης που δέχεται η ελληνική οικογένεια.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου
“Πάλι η ευθύνη; Αυτή η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ευθύνη ατομική. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη. Ήταν διχαστικός, προκλητικός και ασυνάρτητος ο λόγος του. Μίγμα απολογίας και διχαστικής ρητορικής” είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνη στην κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλο και χωρίς σχέδιο άνοιγμα του τουρισμού λέγοντας ότι επί οκτώ μήνες ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να πιστωθεί προσωπικά την επιτυχία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην προηγούμενη αναφορά του Πρωθυπουργού στην ευθύνη των νέων: ” Μόνο στους νέους εντοπίζετε τη διάδοση του ιού; Προφανώς υπάρχει κι εκεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει διάδοση στο ότι καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία και στο μετρό; Διότι εσείς δεν προνοήσατε οκτώ μήνες, αντίθετα ακυρώσατε διαγωνισμό για 850 λεωφορεία. Αφήσατε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης. Δεν ξέρετε πως ζει η κοινωνία. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων δεν έχει στο μυαλό της μόνο που θα πάει το βράδυ να κάνει πάρτι. Η πλειονότητα των νέων είναι στην ανεργία. Δεν έχετε επίγνωση ποια χώρα κυβερνάτε” είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε κανένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας λέγοντας ότι η αύξηση των κλινών ΜΕΘ ήταν περίπου 200. “Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το θέμα είναι να λειτουργούν κιόλας”.

Στην πρόταση του για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση Υπουργού Υγείας επέμεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνοντας μάλιστα την καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού.

“Υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής. Αν συμφωνήσετε σε κοινή εκπόνηση σχεδίου, σε πάγωμα αντιλαϊκών νομοσχεδίων θα σας δώσουμε χείρα βοηθείας. Θα σας πρότεινα την κα Αθηνά Λινού. Την καθηγήτρια Ιατρικής. Δεν ήταν απούσα. Ήταν παρούσα. Δεν έβγαινε να λέει ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πρόβλημα. Έλεγε παντού προσοχή, παντού μάσκες. Θέλετε κάποιον άλλον; Σταματήστε όμως αυτή την ανοησία ότι εμείς είμαστε με την επιστήμη. Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι επιστήμονες στον τόπο μας” είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές για τον κ. Κικίλια και υπαινιγμούς ότι κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το προσωπικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης. “Δεν σας είπαμε να βάλουμε δικό μας στέλεχος. Κύριε Κικίλια δεν έχω κάτι προσωπικό. Κρυφτήκατε πίσω από τον εξαίρετο επιστήμονα τον κ. Τσιόδρα. Κάνει κι αυτός λάθη όμως όπως όλοι μας. Θα μπορούσε να σας κάνει Υπουργό Αθλητισμού που ήσασταν και μπασκετμπολίστας. Καλύτερος θα ήσασταν από τον Αυγενάκη. Αλλά Υπουργός Υγείας;” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

comments powered by Disqus