Αγρίνιο – Εμπορική Συλλογική Κίνηση: «Σύλλογος είναι τα μέλη του και όχι οι Διοικήσεις»

«Συναδέλφισες-Συνάδελφοι,

Στις 28/06/21 όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό στο Άρθρο 10 Παράγραφος 10 εξαναγκάσαμε την πλειοψηφούσα παράταξη να παρευρεθεί σε έκτακτο ΔΣ που ούτε το ήθελε ούτε το περίμενε. Τα θέματα προς συζήτηση σε αυτό το ΔΣ ήταν τα εξής 2:

1) Επανεξέταση και αλλαγή της απόφασης που πάρθηκε από το Συνδυασμό τους στο ΔΣ στις 22/06/21.
2) Άμεση Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Κάναμε ξεκάθαρο για πολλοστή φορά πως για εμάς μείζον και αδιαπραγμάτευτο θέμα ήταν είναι και θα είναι ο κυρίαρχος ρόλος του μέλους στο Σύλλογο. Υπερασπιστήκαμε την αδιαμφισβήτητη δυνατότητα που έχουν τα μέλη αχειραγώγητα και με συμμετοχή σε ανοιχτές διαδικασίες να αποφασίζουν, και τους υπενθυμίσαμε τον σαφή ρόλο που οφείλει να έχει το ΔΣ και να εκτελεί τις αποφάσεις αυτές.

Τους ασκήσαμε κριτική για τη μέχρι σήμερα διοίκησή τους και δεν επεκταθήκαμε τη δεδομένη στιγμή στις μυστικές από το Συμβούλιο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί ο κ. Κωστίκογλου με βουλευτές και Υπουργούς, ούτε αναλύσαμε τη στρατιά ψήφων που προσπαθούν να χτίσουν με αμφιλεγόμενες εγγραφές.

Έπειτα τους παρουσιάσαμε το παρακάτω κείμενο που συνυπέγραψαν 96 μέλη του ΕΣΑ:

{Εμείς που υπογράφουμε παρακολουθώντας τις εξελίξεις, έχουμε ενημερωθεί και κρίνουμε πρωτοφανή για την ιστορία του Συλλόγου τον τρόπου που επέλεξε η σημερινή οριακή πλειοψηφία του ΔΣ να αποφασίσει για το θερινό πενθήμερο.
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ θεώρησε ότι η δική τους άποψη, η δική τους απόφαση είναι πάνω από την άποψη των μελών
ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΜΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΑΓΟΡΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ
Και για αυτό υπερτονίζουν σε κάθε τους δήλωση το προαιρετικό.
ΕΜΕΙΣ που υπογράφουμε τους ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ }

Και τέλος τους ζητήσαμε να μας αναλύσουν τα δεδομένα που ανέλυσαν και κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση για το θερινό ωράριο, παρόλο που τα μέλη για πολλές δεκαετίες έδειχναν ξεκάθαρη προτίμηση στη διατήρηση του θερινού πενθημέρου.

Καμία ανάλυση δεν έκαναν για την απόφασή τους, αλλά τους ακούσαμε να δηλώνουν ότι ντρέπονται για λογαριασμό όποιου συνυπογράφει αυτό το κείμενο με αυτές τις εκφράσεις και ότι όσοι το υπέγραψαν σίγουρα δεν καταλάβαιναν τι υπογράφουν. Προτιμούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη και την αντίληψη 96 μελών παρά να προσπαθήσουν να κάνουν έστω την παραμικρή αυτοκριτική. Είναι τόσο δυνατές οι πολιτικές τους εξαρτήσεις και προσωπικές τους δεσμεύσεις που δεν ίδρωσε καν το αυτί τους στις φωνές 96 μελών.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπήκαν σε καμία συζήτηση για το θερινό πενθήμερο (το έχουν ταγμένο από πέρσι άλλωστε) και αρνήθηκαν και πάλι τη Γενική Συνέλευση. ΑΥΤΟΙ διοικούν σήμερα το Σύλλογο, ΑΥΤΟΙ αποφασίζουν. Δεν μπήκαν καν σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Υ.Γ.1: Παροτρύνουμε τα 96 μέλη που συνυπέγραψαν το παραπάνω κείμενο να επιδείξουν ψυχραιμία και να μετριάσουν την οργή τους για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ. Όλες οι Διοικήσεις είναι παροδικές, τα μέλη είναι αυτά που κρατάνε το Σύλλογο ζωντανό και ενωμένο.

Υ.Γ.2 : Απολογούμαστε στα μισά και πλέον μέλη του Συλλόγου που δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε για να αποφασίσουν αν ήθελαν και αυτοί να συνυπογράψουν το κείμενο».