11/05/2021 14:35

Αγρίνιο: Νέα απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματία

Νέα απόπειρα εξαπάτησης γνωστού επαγγελματία, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, σημειώθηκε χθες το πρωί.

Όπως ανέφερε στο kainourgiopress ο επαγγελματίας (υποψήφιο θύμα), δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, από άγνωστο σε αυτόν νούμερο και στην συνέχεια ο καλών ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ γνωστός επαγγελματίας του Αγρινίου και χρειάζεται άμεσα την παροχή υπηρεσιών στην επιχείρησή του.

Ο απατεώνας (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) επέμενε (ενοχλητικά) να προκαταβάλει το ποσό του κόστους των εργασιών, ζητώντας τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας για να μεταφέρει τα χρήματα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα απουσίαζε εκτός της πόλης και δεν ήθελε οικονομικές εκκρεμότητες.

Ο επαγγελματίας του είπε να επικοινωνήσουν εκ νέου το απόγευμα καθώς δεν είχε μαζί του την κάρτα, όπως και έγινε. Η όλη συμπεριφορά του απατεώνα όμως κίνησε τις υποψίες του επαγγελματία, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πραγματικό “υποτιθέμενο πελάτη”.

Όπως ήταν φυσικό ο επαγγελματίας αρνήθηκε την οποιαδήποτε επικοινωνία και μάλιστα όπως του ανέφερε δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να εξαπατήσουν κόσμο.

Το απόγευμα όντως ο θρασύτατος απατεώνας επικοινώνησε, αλλά όταν το υποψήφιο θύμα τον στρίμωξε (στις λεπτομέρειες) έκλεισε διαπαντός το τηλέφωνο και εξαφανίστηκε.

kainourgiopress.blogspot.com