27/02/2021 20:25

Αγρίνιο: Στον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο – Έλαβαν 48ωρη προθεσμία

Στον Εισαγγελέα Αγρινίου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, οι τρεις φερόμενοι δράστες της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τόσο τα δύο αδέρφια όσο και ο ανιψιός των θυμάτων.

Και οι τρεις έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή. Έτσι θα οδηγηθούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον εντοπισμό, την Πέμπτη 14-1-2021 το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ η σύζυγος του διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το συμβάν έλαβε χώρα τις βράδυνες ώρες της 8-1-2021, από τρία άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους παθόντες με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου.

Δείτε δηλώσεις του δικηγόρου των δύο αδερφών, Γιώργου Κασοκεράκη και του συγγενή των θυμάτων Χρήστου Τσιμπούκη: