13/04/2021 1:27

Αγρίνιο: Τα 178 στρέμματα χάθηκαν οριστικά για το Πανεπιστήμιο…

Kατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, που είναι σε εξέλιξη και με διευρυμένη συμμετοχή αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλ/νία ότι η δωρεά των 178 στρεμμάτων προς το Πανεπιστήμιο στο παλαιό αεροδρόμιο Αγρινίου πέρασε πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών (αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στάλθηκε και στην κτηματική υπηρεσία Αιτωλ/νίας) αφού τόσα χρόνια δεν υλοποιήθηκε ο σκοπός της παραχώρησης, που ήταν η ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών στέγασης των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης.

Όπως γνωρίζουμε στο πρώην Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας το οποίο ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών παραχωρήθηκε από την πολιτεία έκταση 178 στρεμμάτων στη θέση «Αη Βασιλιώτικα» (πρώην πολιτικό αεροδρόμιο) του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να αναπτυχθούν υποδομές Πανεπιστημιούπολης.

Η αρνητική εξέλιξη για την περιουσία του Πανεπιστημίου, δεν σχολιάστηκε μάλλον, αφού οι ευθύνες είναι μοιρασμένες μεταξύ αρκετών συμμετεχόντων στην διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και της π.Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αφού η κ. Κυριαζοπούλου, λόγω έλλειψης πόρων, όπως είχε πει, το Πανεπιστήμιο αποποιήθηκε την έκταση 178 στρεμμάτων στο παλαιό αεροδρόμιο Αγρινίου που είχε παραχωρηθεί. Άρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια εξέλιξη αναμενόμενη απέναντι στην αδράνεια των υπευθύνων και αποτυπώνει ανάγλυφα την νοοτροπία που επικρατεί για πολλές δεκαετίες.

agriniosite.gr