Αίτημα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για την κατασκευή οδικού κόμβου

Ερώτηση κατέθεσε ο Κ. Βελόπουλος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα το αίτημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για κατασκευή οδικού κόμβου.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αιτείται τροποποίηση της μελέτης του υπό κατασκευή άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», με σκοπό την δημιουργία κόμβου στην θέση «Ζευγάρι». Η δημιουργία ακόμα και ενός ημι-κόμβου στο ανωτέρω σημείο θα διευκόλυνε την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια των Δημοτών της, καθώς, ο εν λόγω θα διασταύρωνε τον ανωτέρω άξονα με τον υπό κατασκευή επαρχιακό δρόμο «Κατούνας – Λουτρακίου», στην θέση «Ζευγάρι».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να υιοθετήσετε και να υλοποιήσετε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, που αφορά σε κατασκευή οδικού κόμβου στην άνω αναφερόμενη γεωγραφική θέση, προς εξυπηρέτηση της ασφαλέστερης εξόδου και εισόδου στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των ντόπιων περιοίκων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ