Αιτωλικό: Αθωώθηκε η πρώην δημοτική αρχή για το νερό

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Μεσολογγίου, για την μήνυση που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος των Αλιέων του Αιτωλικού Θεόδωρος Μπότας, κατά του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου και του τότε δημοτικού συμβουλίου για το πρόβλημα που είχε προκύψει με το νερό.

Ο κ. Μπότας μήνυσε την τότε Δημοτική Αρχή, για παράβαση καθήκοντος υποστηρίζοντας πως δεν έπραξε τα δέοντα όταν προέκυψε η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο που κατέστησε το νερό ακατάλληλα ακόμη και για οικιακές εργασίες και για μπάνιο. Έτσι λοιπόν σύσσωμο το τότε συμβούλιο κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μετά από δυο αναβολές που είχε ζητήσει η πλευρά του μηνυτή.

Από την διαδικασία απουσίαζαν κάποιοι από τους κατηγορούμενους όμως το εντυπωσιακό ήταν ότι απουσίαζε και ο ίδιος ο μηνυτής, στον οποίο το Δικαστήριο επέβαλε και πρόστιμο.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι, αφενός τυπικά δεν ήταν υπεύθυνος ο Δήμος αλλά η ΔΕΥΑΜ και αφετέρου αμέσως μόλις εκδηλώθηκε το πρόβλημα πάρθηκαν μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως ήταν η προμήθεια εμφιαλωμένου νερού και η διανομή με βυτιοφόρο και στην συνέχεια δρομολογήθηκε η οριστική λύση.

Κατόπιν όλων αυτών η Έδρα έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους.

aixmi-news.gr