Αιτωλοακαρνανία: Εξελίξεις για τον εργάτη που αγόρασε πλαστικό δοχείο που έκρυβε 50.000 ευρώ

Εκανε απίστευτα καλές γιορτές ο εργάτης που αγόρασε ένα πλαστικό δοχείο στο οποίο ήταν κρυμμένα 50.000 ευρώ, αλλά βιάστηκε να χαρεί την… τύχη του, αφού πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Σε βάρος του, όπως επίσης σε βάρος ενός τσοπάνη που είναι το αφεντικό του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση. Από το συνολικό ποσό, κατασχέθηκαν 36.000 ευρώ και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη Ε.Μ. του μίνι μάρκετ στο χωριό Καραϊσκάκης του Ξηρόμερου, απ’ όπου είχε αγοραστεί το πλαστικό δοχείο με τον «θησαυρό».

Η ασυνήθιστη ιστορία έκανε το γύρο των ΜΜΕ της χώρας και ήταν ανάλογα τα σχόλια γιατί έκρυβε πολλές συμπτώσεις, που κάλλιστα θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους σεναριογράφους του παλιού, καλού κινηματογράφου.

Το μίνι μάρκετ είναι ιδιοκτησίας δύο αδελφών, του Ε.Μ. και του Π.Μ., ενώ τα χρήματα ανήκαν στον πρώτο και τα είχε τοποθετήσει στο πλαστικό δοχείο, χωρίς να το γνωρίζει ο αδελφός του!
Στις 22 Δεκεμβρίου ο βοσκός έστειλε τον εργάτη του ν’ αγοράσει ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που του χρησίμευε για την μεταφορά γάλακτος.

Η αγορά έγινε όταν είχε βάρδια ο αδελφός Π.Μ. που αγνοούσε την ύπαρξη του «θησαυρού» στο δοχείο. Οταν μετέφερε ο εργάτης το δοχείο στη στάνη, διαπίστωσε ότι περιείχε 50.000 ευρώ, έκρυψε τα χρήματα σε τουαλέτα μέσα σ’ ένα καλάθι αχρήστων και τότε άρχισε το… πάρτι. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια τακτοποίησε κάποιες τραπεζικές εκκρεμότητες του και αμέσως μετά πρωταγωνίστησε σε εορταστικά γλέντια κερνώντας καθημερινά τους συγχωριανούς του!

Ο Π.Μ. μετά από 10 μέρες συνειδητοποίησε ότι είχε πουληθεί το δοχείο και τα δύο αδέλφια ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ευτυχώς το μίνι μάρκετ διέθετε κάμερα ασφαλείας και όλοι οι πελάτες των τελευταίων ημερών πέρασαν από «ακτινογραφία».

Ο συνδυασμός, πλέον, ήταν εύκολος, καθώς στο χωριό ένας φτωχός εργάτης είχε γίνει ξαφνικά… σπάταλος. Εκλήθη στο Α/Τ Αστακού και ομολόγησε…

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Ε.Μ. που είχε βάλει τα χρήματα στο δοχείο, μας είπε: «Εκανα… κουταμάρα που επέλεξα το πλαστικό για φύλαξη ενός τόσο μεγάλου ποσού, αλλά δεν έχει νόημα να πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα. Τα υπόλοιπα λεφτά μου θέλω να πάρω πίσω και τίποτε άλλο…».

pelop.gr