Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια με το χώρο της ακροδεξιάς

Για τις επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό, την πολιτική φυσιογνωμία της κυβέρνησης αλλά και την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι οξύμωρο να ομιλεί διαρκώς ο πρωθυπουργός για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Τι άλλο μένει; Μπορεί να περιμένουμε και την υπουργοποίηση του κ. Μπογδάνου. Αυτό που αποτέλεσε ένα πλεονέκτημα για τον κο Μητσοτάκη, ότι κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της δεξιάς αλλά και με οξύ λαϊκιστικό λόγο – όπως στο Μάτι- κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μία ευρύτερη πλατφόρμα, δεξαμενή ψηφοφόρων, μία πολυσυλεκτικότητα. Αυτό είναι σήμερα το μειονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι αναγκασμένος να πατάει σε δύο βάρκες».

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την επιλογή του Θάνου Πλεύρη για τη θέση του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που είναι γνωστός για τις αντισημιτικές θέσεις του – ένας άνθρωπος που είχε ταχθεί εναντίον των εμβολίων στην περίπτωση του Η1Ν1, είχε ταχθεί με σθένος για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα για το αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πατρίδα. Λίγους μήνες πριν είχε πει δημόσια ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και αυτός ο άνθρωπος έγινε υπουργός Υγείας την πιο κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε:

«Ο κος Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει με πολιτικούς που προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς. Αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως ανησυχητικό είναι ότι δεν βρήκε μία λέξη να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου. Αλλά την ίδια στιγμή σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας παρουσίασε την πολιτογράφηση Αντετοκούμπο και έσπευσε να το κάνει μαζί με τον υπουργό του τον κο Βορίδη που είχε φροντίσει να φέρει διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση. Αυτή είναι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσωπο του Ιανού».

newsbeast.gr