Αποδόθηκε στο Δήμο Αμφιλοχίας ο χώρος του πρώην στρατοπέδου στον Άγριλο

Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία κατά την οποία ο χώρος βρισκόταν σε εγκατάλειψη, το πρώην στρατόπεδο «Ταγματάρχη Ψαρογιάννη Δημητρίου» που βρίσκεται στον Άγριλο και αποτελούσε επιταγμένη έκταση, αποδεσμεύτηκε και αποδόθηκε σήμερα στο Δήμο Αμφιλοχίας από εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου διαθέτει συνολική επιφάνεια 204.686 τ.μ. και βρίσκεται εντός έκτασης Natura. Θεωρείται μάλιστα ότι καταλαμβάνει ιδιαίτερα προνομιακή θέση, αφού βρίσκεται στην είσοδο του Δήμου Αμφιλοχίας και συνορεύει τόσο με τη λίμνη Αμβρακία όσο και με την Εθνική Οδό, και έτσι ενδείκνυται για την πραγματοποίηση πλήθους δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η χρόνια εγκατάλειψη του στρατοπέδου καθώς και η απουσία προτάσεων αξιοποίησης ή έστω αποδέσμευσης και παραχώρησης στο Δήμο Αμφιλοχίας, είχε οδηγήσει στο πρόσφατο παρελθόν στην επεξεργασία σχεδίων που όχι μόνο δεν θα ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά μόνο δεινά θα μπορούσαν να επιφέρουν στον τόπο μας.

Με την ενσωμάτωσή του πρώην στρατοπέδου στα ακίνητα του Δήμου Αμφιλοχίας τέτοια σενάρια παύουν να ισχύουν ενώ αντιθέτως ανοίγει ο δρόμος για εκμετάλλευση της έκτασης με τρόπο που αυτή θα αποτελέσει φορέα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει ήδη εγγράψει κονδύλια προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης με προτεινόμενες χρήσεις τη δημιουργία θεματικού πάρκου, αθλητικών κατασκηνώσεων και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Αμβρακία.

«Με την απόδοση σήμερα στο Δήμο Αμφιλοχίας του πρώην στρατοπέδου στον Άγριλο, δίνεται οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια που διακινούνταν έως πρόσφατα και, αντιθέτως, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για αξιοποίηση αυτής της μεγάλης έκτασης προς όφελος των δημοτών. Πρόκειται για ένα προνομιακό τμήμα γης, δίπλα ακριβώς στη λίμνη Αμβρακία και πλησίον της Εθνικής Οδού, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί με πλήθος τρόπων, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη τόσο του Δήμου Αμφιλοχίας όσο και των γύρω όμορων περιοχών. Θεωρώ ότι κακώς χάθηκε μια ολόκληρη δεκαετία εξαιτίας αδιαφορίας. Εμείς δεν μπορούσαμε παρά να ακούσουμε την απαίτηση των δημοτών που σε
καμία περίπτωση δεν δέχονταν εξωτερικούς σχεδιασμούς για την περιοχή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ξεκινήσαμε τις χρονοβόρες διαδικασίες για να αποκτήσουμε και πάλι τον χώρο που είχε επιταχθεί από τον Στρατό. Έχουμε καταλήξει σε διάφορες σκέψεις για την αξιοποίησή του κι έχουμε ήδη εγγράψει σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό μας, αλλά είμαστε βέβαια πάντα ανοικτοί και σε προτάσεις επενδυτών οι οποίες θα αποφέρουν οφέλη στους δημότες μας».