Αρκαδία: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο – Με εγκαύματα στο νοσοκομείο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγαλόπολης

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα
Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του, ο Δημήτρης Σιέμπος, «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο». Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «τα εγκαύματα που φέρω είναι α΄ βαθμού».

Όσον αφορά την φωτιά, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά την δύση του ήλιου, στην περιοχή επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η φωτιά στην Αρκαδία είναι σε ύφεση, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες. Νωρίτερα το απόγευμα είχε ενεργοποιηθεί και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 που έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

protothema.gr