13/05/2021 18:34

Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης από διαρροή λαδιού από σκάφος στο λιμάνι του Μεσολογγίου

Την αντιμετώπιση ρύπανσης από λιπαντικά που διέρρευσαν από σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μεσολογγίου προέβλεπε η άσκηση του Λιμεναρχείου στην οποία συμμετείχαν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Μεσολογγίου και Ξηρομέρου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Γενικό Χημείο του Κράτους, εθελοντές αλιείς με τα σκάφη τους, ενώ παρών ήταν και εκπρόσωπος της Μαρίνας.

Στο πλαίσιο των διετών ασκήσεων που κάνει το Λιμεναρχείο, φέτος επιλέχθηκε η ρύπανση της θάλασσας και η αντιμετώπισή της. Το πρώτο που έγινε μόλις ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο ήταν να εκτιμήσει την κατάσταση και στη συνέχεια να εγκλωβίσει την κηλίδα και να την περισυλλέξει. Έτσι ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων και με τα κατάλληλα μέσα, όπως είναι τα πλωτά φράγματα που περιορίζουν την κηλίδα σε έναν συγκεκριμένο χώρο και οι απορροφητικές πετσέτες και άλλα υλικά, που την μαζεύουν.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμη για όλους τους εμπλεκόμενους που έμαθαν με κάθε λεπτομέρεια πως αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις.

aixmi-news.gr