Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στον Αστακό (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο εφαρμογής του π.δ.11/02 «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες» το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου την τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στον λιμένα Αστακού, η οποία διεξήχθη επιτυχώς.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Πολύζος Βασίλης, η Πρόεδρος της Δημ. Ενότητας Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος ΔΛΤ Ξηρομερου κ. Απόστολος Ντίνος, η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Αιτ/νίας κ. Βασιλική Γαλουνη και από την εταιρεία Avramar οι κ.κ. Τζαμαλής και Γριβας. Στην άσκηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και οι εθελοντές αλιείς Κουνάδης-Παρέντης Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος, με το επαγγελματικό αλιευτικό τους σκάφος «Τα δύο αδέλφια» Ν.Μ. 43.

Την άσκηση συντόνιζε δια θαλάσσης το ΠΛΣ 1011 του ΛΧ Μεσολογγίου και από ξηράς προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλιου με επικεφαλής την Λιμενάρχη Μεσολογγίου Υποπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Κυριακή Σκανδάλου.