13/05/2021 19:20

Χαρ. Σφέτσος: «Καταφέραμε να μην υπάρξει καμία εξαπάτηση στην πόλη του Αγρινίου

Για το μπαράζ κρουσμάτων απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες αποκλειστικά στην πόλη του Αγρινίου και για την αντιμετώπισή τους από την πλευρά της Αστυνομίας με την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών καθώς και για τις συνεχείς συλλήψεις ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας, μίλησε σήμερα το πρωί ο Αστυνόμος Α’ κος Χαράλαμπος Σφέτσος και προϊστάμενος γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, την δημοσιογράφο Δήμητρα Νταγιάντα και στην εκπομπή Γιατί Όλα Συμβαίνουν στον Ραδιοφωνικό Σταθμό AERA f.m 99,5.
O κ. Σφέτσος αρχικά εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιτήδειοι και μάλιστα στις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων και στην συνέχεια εξήγησε την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας για την ενημέρωση των πολιτών αποκλειστικά στην πόλη του Αγρινίου μέσω των Μ.Μ.Ε και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων καθώς και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρέπει να μην εμπιστευόμαστε ποτέ αγνώστους ανθρώπους που προσπαθούν είτε τηλεφωνικά είτε δυαζώσης με το όποιο πρόσχημα να μας αφαιρέσουν χρήματα. Πρέπει οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν και να αντιλαμβάνονται πως οποιοσδήποτε μας ζητήσει χρήματα σε κάποιο σημείο είναι απάτη. Καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα σε συναντήσει στο πεζοδρόμιο ή σε όποιο άλλο σημείο και θα σου ζητήσει χρήματα ακόμη και χρήματα που ίσως κάποιος χρωστάει.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν κάποιος εξαπατήθηκε κατά την δράση των απατεώνων στην πόλη του Αγρινίου ο κ. Σφέτσος απάντησε:» Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια ως ενημερωτικός τομέας της ΕΛ.ΑΣ πραγματικά στην οποία μας βοηθήσατε και εσείς οι δημοσιογράφοι με τους οποίους ήρθαμε άμεσα σε επαφή και με την ήδη ενημέρωση των πολιτών καταφέραμε να μην έχει υπάρξει κάποια εξαπάτηση, παρότι τα τηλεφωνήματα και οι προσπάθειες απάτης ήταν πολλές.

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο για την κατάσταση που επικρατεί με την διακίνηση των ναρκωτικών με αφορμή πρώτον τις καθημερινές συλλήψεις στην περιοχή του Αγρινίου και γενικότερα της Αιτ/νίας και δεύτερον το έτος 2018 που έχει χαρακτηριστεί ως Έτος κατά των ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ.