17/06/2021 21:23

Χωρίς μαθητές γίνεται τα μαθήματα στα σχολεία του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού

Τελικά το τυπικό μέρος της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων ήταν το πρόβλημα για το Υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν νομιμοποιείτο ο Δήμαρχος να πάρει τέτοια απόφαση.

Το γεγονός ότι το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό είναι στο βαθύ κόκκινο και οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία, μάλλον δεν έχει φθάσει ακόμα στα αυτιά των αρμοδίων.

Σήμερα Τρίτη η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου μόλις που έφθασε στο 15% και στο Αιτωλικό στο… 3%. Ενδεικτικά στο 2ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου από τους 193 μαθητές πήγαν στα μαθήματά τους οι 50. Στο 4ο δημοτικό από τους 163 πήγαν οι 14, στο 5ο δημοτικό από τα 75 παιδιά πήγαν τα 3 και στο 6ο δημοτικό δεν πήγε κανένα παιδί για μάθημα.

Σε ότι αφορά στο Αιτωλικό στο 1ο δημοτικό σχολείο πήγαν για μάθημα 5 από τα 123 παιδιά, στο 2ο δημοτικό πήγαν 6 από τα 74 και στο 3ο δεν πήγε κανένα από τα 111 παιδιά.

Παράλληλα ασθενούν 18 εκπαιδευτικοί που φυσικά βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ απουσιάζουν και 6 σχολικές καθαρίστριες που επίσης είναι θετικές στον κορωνοϊό. Ο Δήμος προσπαθεί να βρει άλλες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν τις ασθενείς.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στις θέσεις τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παιδιά που έμειναν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση, διότι θεωρητικά τα σχολεία είναι ανοιχτά. Συνεπώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν μάθημα στις τάξεις με… κανένα παιδί στις περισσότερες από αυτές.

Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που έρχονται στο Μεσολόγγι από άλλους νομούς, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά του κορωνοϊού  είναι θέμα χρόνου. Επιπλέον για να καλυφθούν τα κενά των ασθενών εκπαιδευτικών πρέπει να μετακινηθούν από τα ολοήμερα σχολεία άλλων πόλεων, όπως της Ναυπάκτου, δάσκαλοι προς το Μεσολόγγι.

Και θα διερωτηθεί κάποιος αφού δεν πάνε τα παιδιά στο σχολείο γιατί να γίνουν μετακινήσεις για κάλυψη κενών; Η απάντηση προφανώς είναι ότι αφού το Υπουργείο έχει αποφασίσει την λειτουργία των σχολείων αυτά πρέπει να είναι πλήρη.

aixmi-news.gr