17/04/2021 19:42

Χρ. Μπούρας: “Το μοντέλο “Πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη” είναι από τη φύση του αποτυχημένο”

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πατρινόραμα» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “το μοντέλο “Πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη” είναι από τη φύση του αποτυχημένο” αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα των ημερών για την αναδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Ο ίδιος μάλιστα με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook προαναγγέλλει τη συνέντευξή του στο “Πατρινόραμα” αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ μιλάει για όλα στο πανελλαδικό “Πατρινόραμα” Μαρτίου:

“ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ” ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ!”

Ο κ. Χρήστος Μπούρας μιλώντας αποκλειστικά στο ιστορικό περιοδικό, τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι “η χώρα δεν αντέχει Πανεπιστημιακά Τμήματα σε κάθε πόλη”. Και προσθέτει ότι “η δημιουργία τους γίνεται εις βάρος των Πανεπιστημίων και των πολιτών!”

Ενώ επίσης υπογραμμίζει με έμφαση, ανάμεσα στα άλλα, ότι ” η επιχειρούμενη το 2019 ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ήταν χωρίς σχέδιο και χωρίς συμμάχους!”

Μια αποκαλυπτική έφ όλης της ύλης συνέντευξη του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, που δίνει απαντήσεις σε πολλούς αποδέκτες και θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Στο Πατρινόραμα που κυκλοφορεί αρχές Μαρτίου, σε ολόκληρη την Ελλάδα!