26/02/2021 8:42

Χριστίνα Σταρακά για ΤΟΕΒ: «Κάποιοι σχεδίασαν όλα αυτά που εγκρίνονται τώρα»

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Σταρακά στο facebook:

Με μεγάλη μου ικανοποίηση διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκαν οι όροι και η αρμόδια επιτροπή για την διενέργεια διαγωνισμού ύψους 2.200.000 ευρώ για να δοθούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα των αντλιοστασίων και τμημάτων του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λεσινίου.

Με μεγάλη μου όμως έκπληξη διάβασα ότι «….από πλευράς Περιφερειακής Αρχής υλοποιείται ο πολιτικός της σχεδιασμός που μετουσιώνεται σε δημοπρατήσεις έργων και όχι σε παράθεση τίτλων έργων χωρίς καμιά ωρίμανση (μελέτες, εγκρίσεις κλπ.)..»

Αισθάνθηκα λοιπόν την ανάγκη να γράψω στον προσωπικό μου λογαριασμό (πράγμα που καλώς ή κακώς, δεν το συνηθίζω) δυο λόγια που σχετίζονται με το παραπάνω θέμα.

Από το 2014, ως προηγούμενη περιφερειακή αρχή, θέσαμε ως πρώτο στόχο τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, δουλέψαμε μεθοδικά με υπηρεσιακές μελέτες και χωρίς ένα ευρώ κόστος καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι, προκειμένου σήμερα να χαιρόμαστε όλοι που ένα ακόμη έργο που μελετήθηκε και ωρίμασε την προηγούμενη θητεία της περιφερειακής αρχής, υλοποιείται.

Συγκεκριμένα, εκείνο το διάστημα οι μελέτες που κάναμε και ωριμάσαμε για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων του νομού μας, στα πλαίσια που όριζε το Π.Α.Α (δηλ. παρεμβάσεις που να μην ξεπερνούν τα 2.200.000 e) , ήταν οι εξής:

  1. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α3 & Α4, της ζώνης 8 του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Κατοχής, με αιτούμενο ποσό 1.600.000 ευρώ.
  2. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ζώνης (9Α) & Α2/ζώνης (9Β+9Γ) αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Νεοχωρίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000 ευρώ.
  3. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Λεσινίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000,00€.
  4. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, με αιτούμενο ποσό 1.987.091,87 ευρώ.

Όλη αυτή η δουλειά έγινε και αφορούσε ιδίως τα αρδευτικά δίκτυα Κάτω Αχελώου, όπου παρουσιάζονταν οι μεγαλύτερες ανάγκες .

Καταλήγοντας θέλω να πω ότι και το συγκεκριμένο έργο «Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Λεσινίου», αλλά και όλα όσα προανέφερα και αφορούν τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των αρδευτικών μας δικτύων, είναι έργα πνοής για τον τόπο μας και αποτελούν προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Όμως, αναφορές στα δημοσιεύματα του τύπου «…. σε δημοπρατήσεις έργων και όχι σε παράθεση τίτλων έργων χωρίς καμιά ωρίμανση (μελέτες, εγκρίσεις κλπ.)..», δεν συνάδει με αυτοδιοικητικούς που έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και σεβασμό στο έργο των προηγούμενων.

Κάποιοι σχεδίασαν όλα αυτά και δούλεψαν για να έχουμε σήμερα την ευχάριστη αυτή εξέλιξη. Και μου δίνεται και η ευκαιρία να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε ,-με ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Μασίκα και Πόπη Αγγελή- που δούλεψαν ατέλειωτες ώρες για την εκπόνηση των μελετών αυτών και την πλήρη ωριμότητά τους.

Δεν απαιτεί κανείς το «μπράβο», γιατί κάναμε αυτό που είμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε απέναντι στους συμπολίτες μας κι απέναντι στους εαυτούς μας.
Εκείνο που με «χάλασε» είναι η ισοπέδωση και η διαστρέβλωση της αλήθειας.

Έτσι…. Για την ιστορία!!