ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η θλιβερή πραγματικότητα της βίας κατά των γυναικών, όπως όλες οι μορφές βίας, είναι μια παθογένεια της κοινωνίας που μας αφορά όλους. Σχετίζεται με την αντίληψη της κοινωνίας για την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας. Δυστυχώς φαινόμενα όπως η άγνοια, η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα διατηρούν, και ενίοτε επιτείνουν, τέτοιου είδους συμπεριφορές ακόμα και σε χώρες με δημοκρατική παράδοση και θεσμοθετημένο σεβασμό της ισότητας και των ατομικών δικαιωμάτων.

Τα στοιχεία, ακόμη και εντός της ΕΕ, είναι σοκαριστικά:

– Το 1/3 των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών.

– 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

– Το 74% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένη στη χώρα τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας επιδείνωσε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο σε δολοφονίες γυναικών.

Η Γραμματεία Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στέκεται στο πλάι όλων των γυναικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών,

Σας προσκαλούμε την 25η Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη στο Αγρίνιο στη Πλατεία ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΑΔΗ και περί ώρα 18:30 να στείλουμε το δικό μας μήνυμα .

Η ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας δραστηριοποιείται και πάλι ώστε να εκπέμψει το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεσα σε αυτές ειναι και η πόλη μας το Αγρίνιο , απογευματινή ώρα 25ης Νοεμβρίου 2021 θα αφεθούν στον ορίζοντα με τη δύναμη της φλόγας πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η απελευθέρωση των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.Οι υπόλοιπες πόλεις στις οποίες θα υλοποιηθεί η δράση είναι:΄Αρτα, Βασιλικά Δήμου Θέρμης, Γρεβενά, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λιβαδειά, Αθήνα – Μοσχάτο, Ορεστιάδα και Ρόδος.

Παρακαλούμε θερμά να τηρηθούν τα Mέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊο.

Για την ΔΕΕΠ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικός & ισότητας φύλλων

Φραγκούλη Καλλιρρόη