06/03/2021 12:55

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Σημαντική εξέλιξη για το μεγάλο έργο ύδρευσης – Απεμπλέκεται με απόφαση του ΣτΕ (ηχητικό)

Στα τέλη Δεκεμβρίου, είχε προκληθεί αντιπαράθεση μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, μετά τη απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) , αποδέχεται την προσφυγή τεχνικής εταιρείας, για “φωτογραφικές διατάξεις” στη διακήρυξη μεγάλου και πολυδιαφημισμένου έργου της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου.

Επρόκειτο για το έργο “Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – Αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων“, η δημοπράτηση του οποίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2020. Μια δημοπράτηση που δεν έγινε ποτέ, αφού η ΑΕΠΠ, με την απόφαση της είχε ζητήσει την ακύρωση του συνόλου της διακήρυξης του έργου.

Η παράταξη της κ. Σταρακά, είχε εκφράζει ανοικτά τις διαφωνίες της για τους “αυστηρούς όρους” της διακήρυξης από τον Σεπτέμβριο του 2020, που είχαν σαν αποτέλεσμα “να αποκλείονται παρά πολλές εργοληπτικές εταιρείες και να μην διασφαλίζεται ο επαρκής και υγιής ανταγωνισμός”.

Κατά της απόφασης της ΑΕΠΠ, προσέφυγαν άλλες εργοληπτικές εταιρίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας που τελικά, τις δικαίωσε.
Η προσφυγή κατά της απόφασης της ΑΕΠΠ δικαιώθηκε, οπότε πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός, ώστε να ανοίξουμε τους φακέλους των προσφορών και να πάμε στην ανακήρυξη αναδόχου” , σχολίασε σχετικά στον ΑΕΡΑ FΜ, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος.

Στις ίδιες δηλώσεις επισήμανε την μεγάλη σημασία του έργου και τα προβλήματα που θα επιλύσει όχι μόνον στο Αγρίνιο αλλά και στη Μακρυνεία, μέσω του νέου αγωγού. Υπολογίζει ακόμη, ότι μέσα στον Φεβρουάριο μπορεί να προχωρήσει το άνοιγμα των φακέλων.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι η σχετική διαδικασία δεν θα αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα.

Οι δηλώσεις του κ. Κιτσοπάνου: