20/06/2021 9:30

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου σχετικά με ανακοίνωση του Π. Μοσχολιού για την λειτουργία δύο νέων Νηπιαγωγείων

«Ο πρώην Δήμαρχος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαστε λωτοφάγοι για να μην θυμόμαστε το παρελθόν που, στην δική του περίπτωσή, είναι πρόσφατο.
Να θυμίσουμε λοιπόν ότι, το 2011 παραχωρήθηκαν οικόπεδα στον ΟΣΚ για την κατασκευή Νηπιαγωγείων. Η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο κ. Μοσχολιός «ξέχασαν» 3 ολόκληρα χρόνια να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία παραχώρησης. Αναλάβαμε, και σε αυτήν την περίπτωση, να ξεμπλοκάρουμε την διαδικασία πληρώνοντας τα χρέη. Και αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που οι Αγρινιώτες πλήρωσαν τις λάθος επιλογές του κ. Μοσχολιού.
Πριν από λίγες ημέρες, με το γνωστό παλαιοκομματικό του ύφος, ανερυθρίαστα μας κατηγόρησε για λάθος απόφαση στο θέμα που αφορούσε την «Έγκριση καθορισμού τιμήματος για την αγορά ακινήτου στο Ο.Τ. 113Α στην οδό Γρίβα και Παναγοπούλου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου».
Να θυμίσουμε λοιπόν ότι το 2006 αποφασίστηκε ο αποχαρακτηρισμός του Ο.Τ. 113Α στην οδό Γρίβα και Παναγοπούλου. Μάλιστα ο κ. Μοσχολιός αργότερα ως Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες και έσπευσε, τον Ιούλιο του 2007, να δημοσιεύσει άρθρο στο περιοδικό Ρίζα Αγρινιωτών όπου με υπερηφάνεια ανακοίνωνε την πρότασή του για την δημιουργία πλατείας στο συγκεκριμένο σημείο.
Και πάλι όμως «ξέχασε» να προχωρήσει τις διαδικασίες. Για μια ακόμη φορά άφησε κάτι στην μέση. Έρχεται η τωρινή Δημοτική Αρχή, 11 χρόνια αργότερα, να αποφασίσει και να ολοκληρώσει την συγκεκριμένη υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ διάθεση και αντοχές να λύνουμε προβλήματα. Αλλά, καλό θα ήταν να μη χάνουμε τον χρόνο μας ασχολούμενοι με τα προβλήματα που άφησε ο κ. Μοσχολιός στο πέρασμά του.
Γιατί, δυστυχώς, στην δική του περίπτωση ισχύει ότι οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται και η ιστορία σίγουρα θα επαναλαμβάνεται ως εφιάλτης».