27/02/2021 8:43

Δήλωση Υπουργού ΑΑ&Τ Σπήλιου Λιβανού

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ευτυχία και καλοτυχία.
Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδειξε μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη, και τον ευχαριστώ για αυτό, αναθέτοντας μου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ένα κομβικό υπουργείο με μεγάλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Θέλω, όμως, από καρδιάς, να ευχαριστήσω κυρίως εσάς, τους συμπολίτες μου από την Αιτωλοακαρνανία.

Η δική σας ψήφος με εξέλεξε στη Βουλή των Ελλήνων, η δική σας δύναμη και στήριξη με εμπνέει να συνεχίσω την προσπάθεια και από το αξίωμα του Υπουργού, τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, με ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Αιτωλοακαρνανία μας είναι ο μεγαλύτερος αγροτικός νομός της πατρίδας μας. Η συνεχής επαφή μου με τον αγροτικό κόσμο με κατέστησε κοινωνό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της αγωνίας του για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα αύριο, η διαμόρφωση του οποίου είναι πρόκληση για όλους μας, καθώς η πανδημία του Covid ανέτρεψε τις ζωές μας, μας έκανε να αναθεωρήσουμε και να αναστοχαστούμε.

Μας έδειξε, όμως, και ένα ουσιαστικό, αλλά παραμελημένο, δεδομένο. Ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πολλά υλικά αγαθά, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τα πολύτιμα προϊόντα της γης, τον καρπό του αγώνα των αγροτών.

Κεντρικός στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι να καταστήσει σαφές στο σύνολο της κοινωνίας, το αυτονόητο για εμένα, ότι ο αγρότης είναι πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο μόχθος, η χειρωνακτική εργασία υπό αντίξοες συνθήκες, συμπυκνώνουν τις αξίες που αντιπροσωπεύουν η Ελληνίδα και ο Έλληνας αγρότης: σκληρή εργασία, αφοσίωση, αγάπη για το περιβάλλον και τη γη.

Αυτές οι αξίες θα είναι οι πυξίδες μας στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός καλύτερου αύριο. Να ξέρετε ότι η δική μου πόρτα, όπως και των Υφυπουργών, θα είναι πάντα ανοικτή, σε ουσιαστικές προτάσεις, καινούριες ιδέες και προβληματισμούς.
Υπόσχομαι σκληρή δουλειά, αξιοκρατία, ειλικρίνεια και απόλυτη διαφάνεια. Είμαι βέβαιος ότι με την στήριξη σας θα πετύχουμε τα σπουδαία και τα σημαντικά που αξίζουν οι αγρότες μας.

Σας ευχαριστώ.