Δοκίμι: Φλαμίνγκο εγκλωβίστηκε από την κακοκαιρία

Επιχείρηση διάσωσης ενός φλαμίνγκο που είχε καθηλωθεί σε χωράφι, μεταξύ Δοκιμίου και Πλατάνου Καλυβίων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από τον διασώστη άγριας ζωής, Νίκο Πατερέκα, που ειδοποιήθηκε από μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου και άλλους περαστικούς οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο φοινικόπτερο λόγω της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας και της βροχής, περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε σε αυτή την αγροτική περιοχή, εγκλωβισμένο από τα λασπόνερα και την περίφραξη που υπήρχε εκεί.

Ο Γιώργος Καρδαράς μέλος της Αερολέσχης, αλλά και η συγχωριανή μας Δέσποινα Μιναδάκη-Χόντου, είδαν το μεγαλόσωμο πουλί σήμερα το πρωί και ειδοποίησαν τον ειδικό διασώστη Νίκο Πατερέκα, ο οποίος έσπευσε για να το περιθάλψει και να το βοηθήσει να ξαναπετάξει.

Όπως μας είπε ο κ. Πατερέκας τα πουλιά αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν τους αρέσει η αιχμαλωσία, ενώ πιθανά διαχειμάζει σε κάποιο κοντινό υδροβιότοπο… Όταν ο ίδιος πλησίασε στο σημείο, το φλαμίνγκο έδειχνε να μην είναι τραυματισμένο και έκανε μεγάλη προσπάθεια με τα φτερά του ώστε να καταφέρει να πετάξει, κάτι που έπραξε στη συνέχεια.

Ευτυχώς όλα είχαν αίσιο τέλος για το όμορφο φλαμίνγκο, ενώ πολλές ευχαριστίες για την συνεργασία απεγκλώβισης εκφράζονται από το Νίκο Πατερέκα προς τον Κώστα Μαραγκούλα, ιδιοκτήτη του κτήματος, που συνέδραμε στις προσπάθειες διάσωσης.

Φωτογραφίες: Δέσποινα Μιναδάκη-Χόντου
kalyvia.gr