Εδώ είχε κρύψει ο 49χρονος τον Πικάσο και τον Μοντριάν

Σε ένα απομονωμένο σημείο είχε κρύψει ο 49χρονος οικοδόμος τους πίνακες μεγάλης αξίας, έναν του Πάμπλο Πικάσο και έναν του Piet Mondrian που είχε κλέψει από την Εθνική Πινακοθήκη στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012.

Ο δράστης της “κλοπής του αιώνα” ισχυρίζεται ότι έδρασε μόνος του. Πως επί έξι μήνες παρακολουθούσε τους φύλακες στην Εθνική Πινακοθήκη ακόμη κι όταν έβγαιναν για τσιγάρο, μόνος του απενεργοποίησε τον συναγερμό και επειδή είναι… λάτρης της τέχνης, έκλεψε έναν ιστορικής και συμβολικής σημασίας πίνακα του Πάμπλο Πικάσο κι άλλον έναν του Piet Mondrian.

Και αφού τους έκλεψε αλλά δεν τους πούλησε, για σχεδόν εννέα χρόνια τους κράτησε. Οι πίνακες βρέθηκαν σε δάσος στον Κουβαρά Αττικής. Ο δράστης τα είχε βάλει σε δερμάτινο χαρτοφύλακα, τον οποίο και είχε τυλίξει με πλαστικές σακούλες και μονωτική ταινία.

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

​Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης όλα όσα έγιναν και οδήγησαν στην εξιχνίαση της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη πριν από εννέα χρόνια.

Η διάρρηξη είχε γίνει λίγο πριν κλείσει για την ανακαίνισή της η Πινακοθήκη.

newsit.gr