Έκκληση του Δημάρχου Λευκάδας για εμβολιασμούς

Έκκληση του δημάρχου Λευκάδας, Χ. Καλού, για εμβολιασμούς και περισσότερα rapid test μετά την πρόσφατη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων:

Φίλες και φίλοι,
Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δυστυχώς επιβεβαιώνει το δυσμενέστερο σενάριο. Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων να μεγαλώνει, όπως και αυτού των διασωληνομένων, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιέζεται ξανά.
Στη Λευκάδα μας έχουμε αύξηση κατά 50% των ενεργών κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα, (76 από 51), γεγονός που επιβεβαιώνει την διασπορά στην κοινότητα.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον τόπο μας είναι από τα υψηλότερα στον Ελλαδικό χώρο και περίπου 6 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο, (66-60%). Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΚΕΔΕ το ποσοστό του εμβολιασμού των αιρετών και των υπαλλήλων του δήμου μας ανέρχεται στο 76%, πάλι 6 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο. Αυτά τα ποσοστά καταδεικνύουν ότι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με υπευθυνότητα.
Ο Δήμος σε αγαστή συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας, δίνει την δυνατότητα στον χώρο του ΚΑΠΗ, σε καθημερινή βάση να διενεργούνται Rapid test, γεγονός που συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς. Επίσης έχει ενεργοποιήσει από τον Αύγουστο, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ κινητή μονάδα εμβολιασμού.
Φίλες και φίλοι,
Τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία μπορεί κάποιος να τα θεωρεί υπερβολικά και κάποιος άλλος ότι υπολείπονται των αναγκαίων, πλην όμως οφείλουμε όλοι να τα εφαρμόζουμε.
Χωρίς αφορισμούς, αλλά με πειθώ και σεβασμό στην διαφορετική άποψη, μπορούμε να ξεπεράσουμε τους ενδοιασμούς και τις φοβίες μας, να αυξήσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού και να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, το οικογενειακό μας περιβάλλον, την κοινωνία την ίδια.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ

lefkadapress.gr