Εκτός Πυροσβεστικής ο Υποστράτηγος που είχε αποκαλύψει ότι γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι

Αποστρατεύτηκε από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων, ο συντονιστής υποστήριξης του Αρχηγείου του Σώματος, υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος.

Ο κ. Ράμφος ήταν αυτός που είχε καταθέσει πως γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, πριν από την κρίσιμη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Ράμφος, από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 έδωσε και τον συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρει.

«Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου.

Στις 11 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν έγινε καμία αναφορά για νεκρούς, με τους αρμόδιους να διαβεβαιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα.

http://newpost.gr