Έλεγχοι για κορωνοϊό σε όλα τα ειδικά σχολεία της Αιτ/νίας

Συχνότεροι έλεγχοι για τον νέο κορονοιό έχουν ξεκινήσει σε όλα τα ειδικά σχολεία της Αιτ/νίας ύστερα από συνεργασία της διοίκησης της 6Ης Υ.ΠΕ. και του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας. Οι λόγοι που καθιστούν αναγκαίους τους ελέγχους είναι οι εξής:

Τα ειδικά σχολεία εξαιρούνται από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων που έχει προκύψει χάρη στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά, σε καθημερινή βάση. Οι μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΑΕ) δεν δύνανται να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση κανόνων υγιεινής κτλ) λόγω της ιδιαίτερης σωματικής, νοητικής και ψυχικής τους κατάστασης. Επίσης, η προέλευσή τους από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και η μετακίνησή τους με μέσα μεταφοράς (π.χ. ειδικά λεωφορεία) σε συνάρτηση με τους ελλείπεις και ακατάλληλους χώρους διδασκαλίας τους αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς και εξάπλωσης της νόσου.

Οι έλεγχοι διενεργούνται με rapid tests από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από το γραφείο Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.