16/04/2021 22:48

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού – Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη – Ιατροδικαστής: «Είχε μένος»

Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της 32χρόνης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Κατά τη σημερινή διαδικασία εκτός των συγγενών της κοπέλας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας.

Οπως κατέθεσε τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο όμως τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Στη δική του κατάθεση ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταχτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ ομολογία δράστη.
Ιατροδικαστής: «Ο δράστης είχε μένος»

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης ανέφερε ότι το θύμα . “Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος”.

Εισαγγελέας : Σας έκανε κάτι εντύπωση;

Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας : Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας : Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ Πειραιά ανέφερε ενώπιων του Δικαστηρίου πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες πιο σύνθετες την βοηθούσε αυτός. «Αν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» κατέληξε.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για το εάν πρέπει να κληθεί στη συνέχεια της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της εφοριακού σχετικά με την ύπαρξη DNA άλλου, άγνωστου, προσώπου.

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με δεκατέσσερις μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και κάτω από τις φωνές των συγγενών της 32χρονης που οργισμένοι φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κρατήσουν τον πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος όταν είδε να περνά μπροστά η συνοδεία με τον 58χρονο κινήθηκε εναντίον του φωνάζοντας “φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη”.

Αυξημένα μέτρα έλαβαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδο στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Αδελφή θύματος: Είσαι ένα τέρας…

Η ένταση συνεχίστηκε και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο αδελφός του θύματος, μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεση του ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου κινήθηκε εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου τον οποίο προστάτευσαν οι αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος για να αποφύγει την επίθεση.

Η αδελφή του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας : “τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις … Τι τον φυλάτε ;”.

” Πήρε το παιδί μας …” φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς . Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς προειδοποιώντας ότι η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν ηρεμήσουν όλοι.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος.

“Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος. Ολόκληρη η οικογένεια της εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Κατέθεσαν δε πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο όποιος έμενε κοντά στο σπίτι τους , να παρακολουθεί την 33χρονη.

Η μητέρα του θύματος καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε: “Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ…. Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα”.

Η μητέρα και τα αδέλφια της 33χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωση της στην οικογένεια τους . Ήταν εκείνη που τους στήριζε όπως είπαν. Ήταν ο αρχηγός.

«Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί. » είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της άτυχης κοπέλας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ τα οποία η ίδια εξοφλούσε.

REAL.GR