17/04/2021 21:41

Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια για Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια και στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης προκάλεσαν οι χειρισμοί της Λίνας Μενδώνη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η συνέντευξη Τύπου έκανε τα πράγματα χειρότερα, τονίζεται. Θέμα παραίτησης, πάντως, δεν τίθεται.

Σε ένα θέμα που έχει συνταράξει όλη τη χώρα, που έχει ευαισθητοποιήσει τόσο πολύ την ελληνική κοινωνία και υπό τις «ιαχές» ακόμη και καλλιτεχνών κατά της υπουργού Πολιτισμού με αίτημα παραίτησης της, βουλευτές της Ν.Δ. και στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η Λίνα Μενδώνη με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε (σ.σ. όπου χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη επικίνδυνο άνθρωπο) «περισσότερα θέματα άνοιξε, παρά έκλεισε».

Η φράση «μας εξαπάτησε» που χρησιμοποίησε η Λίνα Μενδώνη για τον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θεωρήθηκε από πολλούς κάτι παραπάνω από «ατυχής». «Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε, με βαθιά υποκριτική τέχνη. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας έκπληξη ακόμη και στο κομματικό ακροατήριο της.

«Δεν μπορεί η υπουργός να λέει έτσι απλά ότι εξαπατήθηκε…» σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της Ν.Δ.., κατηγορώντας ευθέως τη Λίνα Μενδώνη ότι έδωσε στέρεο έδαφος σε πολιτικούς αντιπάλους να αμφισβητήσουν την… «κριτική» της ικανότητα και να κάνουν ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και εύφορο έδαφος και στους ίδιους τους καλλιτέχνες να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την υπουργό Πολιτισμού…

Φωτιές άναψε και η φράση της Λίνας Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας «πολύ επικίνδυνος άνθρωπος»… Κάποιοι μιλούν για ενδεχόμενο «νομικό» σφάλμα, που ίσως δώσει λαβή στην υπεράσπιση του να μιλήσει δήθεν για… παρέμβαση της υπουργού, ενώ άλλοι σχολίαζαν ότι την ώρα που άνθρωποι δημόσια έκαναν καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη – ηθοποιού, δεν έπρεπε η ίδια να προβάλλει με τόση σθεναρότητα το… τεκμήριο της αθωότητας αλλά να πάρει διακριτές αποστάσεις.

Μαξίμου: «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης»
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι τώρα είναι η «ώρα της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα ζητά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν ώστε να παταχθούν τέτοια νοσηρά φαινόμενα. «Αυτά τα θέματα δεν έχουν κομματικό χρώμα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπιστούν» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Η παραίτηση Μενδώνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θεωρούν πολλοί ότι θα δώσει το λάθος μήνυμα ότι αυτό γίνεται υπό το βάρος των επικρίσεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για μεθοδεύσεις συγκάλυψης της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, τη στιγμή που… «το πέπλο της σιωπής έχει σπάσει με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πρωτοβουλίες και την ευαισθησία της κυβέρνησης». «Τα στόματα ανοίγουν επειδή έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον και η κυβέρνηση είχε μεγάλη συμβολή σε αυτό» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.