13/04/2021 17:19

Έρχεται διπλή ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για την αποπληρωμή τους σε περισσότερες από 48 δόσεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην πνίξουν την αγορά οι οφειλές που συσσωρεύονται από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Ποιες αλλαγές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι για την εξόφληση των χρημάτων που δόθηκαν με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου
Σε αναζήτηση νέας λύσης για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος του ιδιωτικού χρέους και ειδικότερα των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, η οποία εξακολουθεί να επελαύνει, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, Αθήνα και θεσμοί έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την αύξηση του αριθμού των δόσεων με τις οποίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα κληθούν να αποπληρώσουν από το 2022 τα κορωνοχρέη.

Ανάσα με έως και 72 δόσεις στην επιστροφή της επιστρεπτέας

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο οι αποπληρωμές να γίνουν σε 5 έως 6 χρόνια, από 3,5 όπως προβλέπεται σήμερα. Στα σκαριά και όγδοος κύκλος του προγράμματος ρευστότητας.

real.gr