13/05/2021 18:52

ΕΣΡ: Τηλεοπτική άδεια και επίσημα σε ΣΚΑΪ, «Ε», Alpha, ANT1 και STAR

Ανακοινώθηκαν από το ΕΣΡ οι τελικοί υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με την προσωρινή λίστα.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, λαμβάνουν οριστική τηλεοπτική άδεια, έπειτα και από την εξέταση των φακέλων οι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Έψιλον)
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (STAR)

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι πρέπει να προχωρήσουν στην οριστική καταβολή της πρώτης δόσης της άδειάς τους – ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (από τα 35 εκατ. που είναι το συνολικό τίμημα) μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της απόφασης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως από την άδεια και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ως γνωστόν, ,είχε απορριφθεί η αίτηση της «Τηλεοπτική Ελληνική» του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη καθώς κατά το ΕΣΡ, η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον απομένουν δύο αδιάθετες τηλεοπτικές άδειες. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του εγγράφως έως την επόμενη προκήρυξη αδειών εθνικής εμβέλειας (δηλ. τις θεματικές) στο ΕΣΡ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν το ΕΣΡ θεωρήσει ότι η πρόταση είναι σοβαρή, υποχρεούται να προκηρύξει καινούρια διαγωνιστική διαδικασία.
newpost.gr