Εστίαση: Ανεμβολίαστοι 12-17 ετών θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους με rapid test

Με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται τα παιδιά στην εστίαση

Αλλαγές πραγματοποιεί η κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται τα παιδιά που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους εστίασης. Τελικά οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι άνω των 12 θα μπορούν θα μπαίνουν τελικά στα καταστήματα με αρνητικό rapid test 48 ωρών και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η σχετική τροπολογία.

Όπως έγραψε το ethnos.gr, η ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή όριζε πως τα παιδιά 12 – 17 ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ενήλικες και για να μπουν σε κλειστούς χώρους της εστίασης χρειάζονταν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης από κορονοϊού, ωστόσο αυτό φαίνεται πως αλλάζει.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου, με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται τα παιδιά αυτών των ηλικιών εκτός από χώρους εστίασης και σε χώρους πολιτισμού αλλά και στα γήπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά από 5 έως 11 ετών τα οποία μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης με δήλωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου, στην οποία θα προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας.

ethnos.gr