01/08/2021 5:01

Φώτης Κωστούλας: Πουλήσαμε σε όλους, δεν πήραμε δανεικό από κανέναν

Δηλώσεις στην εφημερίδα «ΦΩΣ» παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, τονίζοντας ότι ο Παναιτωλικός είναι ανεξάρτητος και δεν έχει αγοραστεί από κανέναν.

Ο Θέμης Σινάνογλου, με αφορμή τις αποκαλύψεις αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης μίλησε με τον κ. Κωστούλα, ο οποίος επανέλαβε ότι ο Παναιτωλικός είναι αυτόνομος, δεν πήρε και δεν θα πάρει δανεικούς, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο εκφράζοντας απογοήτευση. Εντύπωση προκαλούν τα όσα είπε για ενδεχόμενη πώληση του προπονητικού κέντρου σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, με μεγάλο κυνισμό. Ειδικότερα:

Μήπως έχετε πουλήσει και εσείς το εκπληκτικό προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού, το Emileon, που είναι καλύτερο της Ξάνθης;
Όχι.

Σας έχει γίνει πρόταση ποτέ για να το πουλήσετε;
Μόνο πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει μία πρόταση αλλά δεν αποδείχθηκε σοβαρή.

Η πρόταση είχε γίνει από γνωστό άνθρωπο του ποδοσφαίρου;
Όχι.

Ήταν συγγενής του Σαββίδη;
Καμία σχέση. Κοιτάξτε κύριε Σινάνογλου. Είναι γνωστό καιρό τώρα ότι κάνω προσπάθειες για να φύγω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μεταβιβάσω την Π.Α.Ε και το προπονητικό κέντρο.

Σας έχουν βάλει και εσάς οι φήμες στις φιλικές ομάδες του Π.Α.Ο.Κ, για να μην πω «θυγατρικές».
Είναι ένα παιχνίδι που παίζουν οι άνθρωποι των Μ.Μ.Ε ή παρατρεχάμενοι διάφορων παραγόντων. Κατά καιρούς μας έλεγαν δορυφόρο του Ολυμπιακού, μετά της Α.Ε.Κ, πλέον του Π.Α.Ο.Κ. Έχουμε πουλήσει παίκτη σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε πάρει δανεικό από κανέναν.

Σας έχουν προτείνει δανεικούς;
Ναι, αλλά δεν παίρνω! Είναι θέμα αρχής. Ούτε έχω πάρει, ούτε θα πάρω ποτέ δανεικούς. Και ας μου έχουν προτείνει. Τους λέω «αφήστε τον παίκτη ελεύθερο και μόνο τότε θα τον πάρω».

Ποιοι σας έχουν προτείνει δανεικούς;
Δεν είναι μόνο μία ομάδα. Και έχει κόστος για μας αυτό, το ότι δεν παίρνουμε δανεικούς… Όπως έχει μεγάλο κόστος το να μας λένε δορυφόρους μίας ομάδας, μας κυνηγάει η διαιτησία γι’ αυτό! Κάποιοι διαιτητές έχουν συμπάθειες σε διάφορες ομάδες, στον Π.Α.Ο.Κ, στην Α.Ε.Κ, στον Ολυμπιακό κ.λπ, και αν σε λένε δορυφόρο μιας ομάδας σε κυνηγάνε διαιτητές που συμπαθούν άλλους! Φέτος μας έχει κοστίσει πάρα πολύ σε βαθμούς η διαιτησία. Γράψτε το. Στείλαμε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στον Περέιρα με βίντεο μαζί! Στο ματς με τον Πανιώνιο υπέστημεν σφαγή, το είπαν και οι δύο τηλεκριτικοί, και ο Βαρούχας και ο Κάκος. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό πάλι μας έκλεψε τους βαθμούς της νίκης η διαιτησία, δε μας δόθηκε καθαρό πέναλτι και αντί να νικήσουμε ήρθαμε ισοπαλία.

Γιατί είστε τόσο χαμηλά στη βαθμολογία;
Μία εξήγηση είναι ότι δε μας βγαίνει τίποτα. Παίζουμε καλά και χάνουμε. Δεν παίζουμε καλά, πάλι χάνουμε. Η άλλη εξήγηση είναι το κυνήγι που τρώμε από τη διαιτησία. Μας έχει θάψε κυριολεκτικά η διαιτησία. Είναι μια κατάσταση που με αγανακτεί ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου και ως επιχειρηματία. Ο κάθε ανεγκέφαλος που μπαίνει μέσα στο γήπεδο μας αντιμετωπίζει ως μη ανεξάρτητους φαίνεται… Και πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα άλλων. Εγώ είμαι με τον Παναιτωλικό, με κανέναν άλλον! Ούτε με τον Π.Α.Ο.Κ, ούτε με την Α.Ε.Κ, ούτε με τον Ολυμπιακό. Προσπαθώ να συντηρήσω την ομάδα και χάνουμε εκατομμύρια αυτά τα χρόνια από το ποδόσφαιρο….

Να ρωτήσω τώρα κάτι. Αν έρθει ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης και σας προτείνουν να αγοράσουν το προπονητικό κέντρο και όχι την Π.Α.Ε, σας φαίνεται νορμάλ;
Καλή η σκέψη, την έκανα κι εγώ. Μακάρι να έρθει ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης και να πουν «σου δίνω τόσα εκατομμύρια για το προπονητικό κέντρο σου». Θα το πουλούσα! Και κάνω δημοσίως πρόταση να έρθουν να έρθουν να το πάρουν!

Τι τιμή;
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω δημόσια. Αν είναι κάποιος σε δύσκολη οικονομική θέση, θα ήταν μεγάλη ένεση να μπουν 10 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και ας πληρώνω ενοίκιο μετά για να προπονείται η ομάδα μου. Έτσι όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για τις μικρομεσαίες ομάδες που ματώνουν οι ιδιοκτήτες οικονομικά, τα 10 εκατομμύρια είναι πολύ σεβαστό ποσό.

Πόσα στρέμματα είναι το Emileon;
70 στρέμματα ιδιόκτητα κι άλλα 30 που νοικιάζουμε. Σύνολο 7 γήπεδα ποδοσφαίρου. Και 4 τεράστια κτίρια για γραφεία, γυμναστήρια, ιατρεία, μεγάλες αίθουσες για εκδηλώσεις, λόγου χάρη για γάμους, για γιορτές, έχουμε αίθουσα που χωράει 600 άτομα, εστιατόριο, τα πάντα.

Εσείς να το πουλάγατε μπορώ να το καταλάβω. Αυτός που θα το αγόραζε γιατί να το έκανε αν είχε άλλη ομάδα; Γιατί να σας το αγόραζε ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης; Γιατί να σας έδινε 10 εκατομμύρια ευρώ;
Αυτό δεν το ξέρω. Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε σε αυτόν που δίνει τα 10 εκατομμύρια… Μπορεί να θέλει τη γη, μπορεί να θέλει να το κάνει για λόγους ποδοσφαιρικούς και για λόγους πολιτικής. Δεν ξέρω γιατί να το κάνει. Είναι εύλογο πάντως το ερώτημά σας.

Κάντε μου ένα σχόλιο για το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός.
Είναι ένα ματς από τα δυσκολότερα της χρονιάς για εμάς. Δεν έχουμε καταφέρει ούτε μία νίκη ως τώρα. Αλλά έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς στον αγώνα που κάνουμε για τη σωτηρία, που θα τα δώσουμε όλα.

Είχα βγάλει έναν σύνδεσμο του Παναιτωλικού (σ.σ: Guerreros) και μου είπαν ότι έχετε αλλάξει το έμβλημα της ομάδας και τον ύμνο.

Τι να πω. Ο καθένας είναι στον κόσμο του. Είναι χαζομάρες αυτά. Ο Παναιτωλικός δεν είχε ποτέ έναν μόνο ύμνο. Και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ προσωπικά με αυτό, παίζουν διάφοροι ύμνοι στο γήπεδο. Το δε έμβλημα στη διάρκεια όλων των ετών της ζωής του Παναιτωλικού δεν είναι το μόνο που άλλαξε και διαμορφώθηκε αναλόγως με το στίγμα της εποχής. Κατά κοινή ομολογία έγινε καλύτερο.

titormosnet.com