Γεωργιάδης: Ο κ. Κουρουμπλής είναι σε παραλήρημα – Το παράδειγμα με τη θνητότητα στο νοσοκομείο Αγρινίου (VIDEO)

Την άποψη πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι «σε παραλήρημα» διατύπωσε μιλώντας στο «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του Open ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κύριος Κουρουμπλής είναι σε παραλήρημα. Για την κακή ροή του οξυγόνου κατηγορείς τον πρωθυπουργό; Αυτός ευθύνεται; Είναι δουλειά των γιατρών. Δηλαδή ο Κουρουμπλής λέει ότι γιατροί και νοσηλευτές έβλεπαν τους ανθρώπους να πνίγονται και δεν έκαναν τίποτα. Είναι απίστευτη προσβολή στους γιατρούς. Πρώτη φορά πρώην υπουργός Υγείας κάνει τέτοια δήλωση. Εύχομαι σύντομα να επανέλθει σώας τα φρένας ο κύριος Κουρουμπλής», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του Open.

«Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας θέλει να δολοφονήσει ανθρώπους», ανέφερε. Σε σχέση με τη μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα σχολίασε: «Εγώ ως πρώην υπουργός Yγείας δεν εξεπλάγην από την έκθεση. Περιελάμβανε όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ. Είναι πασίγνωστο ότι το ΕΣΥ έχει δομικά προβλήματα».

«Το πρόβλημα με το ΕΣΥ δεν είναι καινούργιο, χρειάζεται σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να γίνει πολύ καλύτερο, δεν είναι μόνον οι προσλήψεις που ακούω, είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα. Αλλά από την άλλη μην το απαξιώνουμε κιόλας, στάθηκε όρθιο σε μία μεγάλη μάχη», αναφέρει στη συνέχεια και συμπληρώνει: «Η έκθεση δηλώνει ότι ουδέποτε καλύφθηκαν όλες οι ΜΕΘ».

ethnos.gr