Η Αρτολίθια με τους φυσικούς κυματοθραύστες

Μερικά ονόματα από περιοχές, αξιοθέατα και μνημεία της ελληνικής φύσης μπορεί να σου είναι παντελώς άγνωστα. Κι όμως όταν βρεθείς εκεί, θα σε συνεπάρει η ομορφιά τους. Αυτό μας συνέβη όταν βρεθήκαμε στην παραλία Αρτολίθια που δεν είναι γνωστή στους περισσότερους. Ο λόγος για μια εκπληκτική παραλία, από τις πολλές ελληνικές παραλίες, με φυσικούς κυματοθραύστες η οποία έχει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν θα συναντήσεις σχεδόν ποτέ κύματα και αναταραχή. Ό,τι πρέπει για ένα ήρεμο και ασφαλές για τα παιδιά μπάνιο. Και εκτός από αυτό, για να την προσεγγίσεις δεν χρειάζεται να πάρεις πλοίο αλλά μόνο αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια από τις παραλίες της Ηπείρου που μαγεύουν τους επισκέπτες.

Τα Αρτολίθια είναι μια πανέμορφη και ιδιαίτερη παραλία στην Πρέβεζα η οποία είναι αυτό που λέμε πάντα «λάδι». Και αυτό το οφείλει στους φυσικούς κυματοθραύστες που υπάρχουν λίγα μέτρα από την ακτή. Τα μεγάλα και άκρως εντυπωσιακά βράχια της. Οι εικόνες, σε μια διαφορετική από τις ελληνικές παραλίες, μιλούν από μόνες τους, ειδικά όταν θαυμάζεις την παραλία από ψηλά. Όπως μπορείς να κάνεις μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο YouTube.

Η παραλία Αρτολίθια στην Πρέβεζα της Ηπείρου είναι μια από τις ελληνικές παραλίες που έχει κρυστάλλινα και βαθιά νερά. Είναι για όσους ψάχνουν το καλά κρυμμένο μυστικό μιας και κάτι τέτοιο είναι. Μια παραλία η οποία δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμη άρα καλά κρυμμένη για το ευρύ κοινό.

Τα Αρτολίθια βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα.

Στις παραλίες της Ηπείρου, όπως είναι τα Αρτολίθια, θα απολαύσεις μπάνιο σε οργανωμένες ή και μη και το σίγουρο είναι ότι ένα ταξίδι δε θα σου είναι αρκετό. Μπορεί το Αιγαίο και οι Κυκλάδες να έχουν τη φήμη τους, αλλά το Ιόνιο θα σου αφήσει τη μαγική εικόνα των δέντρων που ακουμπούν στη θάλασσα. Αξία ανεκτίμητη και εμπειρίες μοναδικές…

exploringgreece.tv