“Η ΔΕΗ βάζει τέλος στην λειτουργία του ΤΟΕΒ Κατοχής λόγω χρεών”

Τις τελευταίες μέρες οι αγρότες που καλλιεργούν στον κάμπο της Κατοχής αναγκάστηκαν να γίνουν θεατές σε μια παράσταση πέρα από κάθε φαντασία. Η ΔΕΗ βάζει τέλος στην λειτουργία του ΤΟΕΒ Κατοχής λόγω χρεών. Η κακοδιαχείρηση όσων αφορά την διοίκηση του οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια και συνάμα οι οφειλές προς αυτόν οδήγησε σε οικονομικό τέλμα.

Η χρονική στιγμή όπου πραγματοποιείται η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της ΔΕΗ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εκατοντάδες παραγωγούς της περιοχής. Μια «στροφή» πριν την λήξη της καλλιεργητικής περιόδου δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς. Το χτύπημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε τόσες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τα 2 τελευταία χρόνια, μειωμένη ζήτηση προϊόντων λόγω covid19, ανατιμήσεις γεωργικών εφοδίων – πετρελαίου και φυσικά τις φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η καλλιεργητική περίοδος ολοκληρώνεται και μαζί με αυτήν οι κόποι τόσων ανθρώπων της περιοχής είναι ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα επέλθουν τόσες οικογένειες από την επικείμενη καταστροφή και ας δείξουν μια υποτυπώδη ανθρωπιά.

Είναι χρέος της πολιτείας να σταθεί για μια φορά αρωγός στο πλευρό των ανθρώπων αυτών που μοχθούν καθημερινά μέσω της ενασχόλησης τους με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ας μην μπει η «ταφόπλακα» στην οικονομία της περιοχής μας.

Ράπτης Δημήτρης
Γεωπόνος MSc
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»