Η διάνοιξη του νέου οδικού άξονα Λευκάδα – Βόνιτσα έφτασε σχεδόν στον Άη Αντώνη

Φεύγοντας από την Λευκάδα και μετά την διασταύρωση προς Πλαγιά, σχεδόν στον Άη Αντώνη, παρατηρήσαμε προχθές στα δεξιά μεγάλα κομμάτια από την διάνοιξη του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την Λευκάδα με την Βόνιτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε: Ο υπάρχον δρόμος θα διατηρηθεί, θα διαπλατυνθεί, θα εξομαλυνθεί και θα αποτελέσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Η νέα χάραξη θα αποτελέσει το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας. Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας ή θα γκρεμιστούν τελείως τα βράχια στα σημεία υπάρχουν.

Παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου, θα γίνει και η τοποθέτηση των νέων αγωγών για να δεχόμαστε περισσότερο νερό από τον Λούρο.

Ο δρόμος θα συντομεύσει την απόσταση μεταξύ Λευκάδας – Βόνιτσας. Ο Άγιος Νικόλαος θα παρακάμπτεται. Εκεί θα γίνει ο νέος κόμβος που θα συνδέει την Λευκάδα με το αεροδρόμιο του Ακτίου, που και αυτός εκτελείται μια και είναι, εδώ και καιρό, κλειστός.

Τα έργα έχουν ορίζονται ολοκλήρωσης το 2023. Θα κοστίσουν και τα δυο (Λευκάδα -Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος -Άκτιο) κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τις εργασίες εκτελεί η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ».

aromalefkadas.gr