Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Δυο ημέρες μετά την ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική αίθουσα. Όπως είπε: «Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων. Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δυο δωρεάν τεστ εργαστηριακά, rapid και δυο self test. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά σε αυτόν που νόσησε θα κάνουν επτά τεστ. Ένα τεστ την ημερα».

«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας και αν υπάρχει όριο και προϋπόθεση είπε ότι αυτή την στιγμή προσπαθούμε με κάθε μέτρο να εφαρμοστούν όσα έχουν εξαγγελθεί και να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Στο ερώτημα για την 3η δόση και ποιους θα αφορά είπε ότι με βάση τις αποφάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μας μέλημα είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή την ληστεία με βαρύ οπλισμό σε τράπεζα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την ενημέρωση:

newsit.gr