13/04/2021 17:09

Η θέση Θέας Πετροχωρίου προς τη λίμνη Τριχωνίδα

Το κάλλος της λίμνης Τριχωνίδας είναι ασυναγώνιστο από όπου κι αν την αντικρίσει κανείς, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου, οποιαδήποτε εποχή και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν κάποια σημεία, όμως, από τα οποία η θέαση της λίμνης είναι ασυναγώνιστη. Κορυφαίο όλων η Θέση Θέας Πετροχωρίου. Πρόκειται για κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο παραπλεύρως του δρόμου που οδηγεί από το Θέρμο στη Ναύπακτο, τον οποίο συναντάμε αμέσως μετά τη διασταύρωση προς Πετροχώρι – Ανάληψη.

Η θέση του χώρου αυτού, στην πάνω μέρος του απότομου πρανούς που καταλήγει μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα στη λίμνη, καθιστά τον χώρο ιδανικό για θέαση προς τη λίμνη και τη γύρω περιοχή, καθώς από εδώ διακρίνεται πανοραμικά ολόκληρη η λίμνη Τριχωνίδα και οι παραλίμνιες αυτής περιοχές αλλά και παραδίπλα η μικρότερη αδερφή της λίμνη, η Λυσιμαχία, η οροσειρά των Ακαρνανικών ορέων στο βάθος δυτικά, η οροσειρά του Αρακύνθου νότια και μεγάλο μέρος της κορυφογραμμής του Παναιτωλικού βόρεια.

Τέλος, το να απολαύσει κάποιος το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι κάτι που αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια ούτε είναι εύκολο να μεταφερθεί με εικόνες. Γι’ αυτό, πρέπει να το ζήσει!!!

Νίκος Κωστακόπουλος