16/05/2021 5:39

Καλύβια: Πληθαίνουν οι αναφορές για διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού – Rapid test σήμερα στην Κοινότητα

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι αναφορές και οι πληροφορίες ότι στα Καλύβια υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε συμπολίτες μας, με τις πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 8-9 άτομα που έχουν προσβληθεί, ενώ χθες, ο Πρόεδρος της Κοινότητας μπήκε αυτοβούλως σε καραντίνα 14 ημερών, διότι ήρθε σε επαφή με άτομο που προσεβλήθη από τον ιό.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου στο Κοινοτικό Κατάστημα θα πραγματοποιηθούν rapid-test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Καλό θα είναι η συμμετοχή όλων μας να είναι μαζική. Από την πλευρά μου επίσης ανακοινώνω ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχω πάρει από τον ΕΟΔΥ, λόγω του ότι έχω έρθει σε άμεση επαφή με κρούσμα, θα είμαι για τις επόμενες 14 ημέρες σε καραντίνα».

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα άτομα που προσεβλήθησαν έχουν ήδη τεθεί σε κατ΄οίκον καραντίνα, όπως και μέλη των οικογένειών τους, ένα δύο ηλικιωμένα άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης ένα μωρό από τις 25/04 είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό μετά από εξετάσεις που του έγιναν. Η συγκεκριμένη οικογένεια, ύστερα από οδηγίες που της δόθηκαν, παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Προληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 σήμερα Τετάρτη

Δωρεάν προληπτικούς δειγματοληπτικούς έλεγχους (rapid test – Covid 19), στα Καλύβια, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κατάστημα, το νοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) σε συνεργασία με την 3η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου και καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να προσέλθουν.

kalyvia.gr