20/06/2021 10:04

Καμμένος: Καμία συμφωνία στη Βουλή, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ – Τι είπε για την περικοπή των συντάξεων

Η χώρα βγαίνει από την κρίση, τα μηνύματα από την πορεία της οικονομίας είναι θετικά, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του.

Ιδιαίτερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι «η πιο ασφαλής χώρα στην περιοχή, γεγονός που, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουρισμό».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με την περικοπή συντάξεων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε χαρακτηριστικά: αφήστε να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις», για να προσθέσει «έχουμε επιτύχει το 3,5% του πλεονάσματος» και προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ελάφρυνση εκείνων που περνούν πολύ δύσκολα και αυτό αφορά και τις συντάξεις και τους μισθούς.

Ως προς την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι κατακριτέα και παραβιάζει τις αρχές της Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ότι και ο ίδιος είχε υποστεί επιθέσεις «και αυτοί που σήμερα καταδικάζουν την επίθεση κατά Μπουτάρη, τότε σιώπησαν».

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη βία και επισήμανε ότι «είναι πολύ επικίνδυνο η ΝΔ να ταυτίζει την αριστερή βία με την κυβέρνηση».

Ο ΥΠΕΘΑ είπε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τάχθηκε υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών, βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς έναντι των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Μπόλτον ο Κοτζιάς – Όλο το παρασκήνιο των πιέσεων για το Σκοπιανό από τις ΗΠΑ

Το κυβερνητικό στέλεχος εκτίμησε ότι δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία της γειτονικής χώρας δεν κάνει βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” για να συμπληρώσει ότι αποτελεί θέση της κυβέρνησης να μην έλθει καμία συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, αν προηγουμένως η πΓΔΜ δεν έχει προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε το ερώτημα «σε ποια γραμμή είναι η Νέα Δημοκρατία» επί του θέματος αυτού.

Σχετικά με την Τουρκία, ανέφερε ότι έχει συμπεριφορά η οποία προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη και τους συμμάχους της, σημειώνοντας πως οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, η ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η ομηρεία και καταδίκη του πάστορα Μπράνσον παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κοινής λογικής.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημείωσε, ακόμη, πως η μετάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας, καταρρίπτει τα «τελευταία οχυρά» και όσα επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους κρατά παράνομα στην Τουρκία.

Εκτίμησε, επίσης, το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης ως τις εκλογές της Τουρκίας, προθέτοντας όμως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κλιμακώσει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ειδικότερα.

Το κυβερνητικό στέλεχος υπενθύμισε ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα είναι θωρακισμένες και με ισχυρότατες διεθνείς συμμαχίες.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο ΥΠΕΘΑ είπε καταρχήν ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες, επισημαίνοντας ότι, μέσω των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψουν κάποιες χώρες, λόγω των αποδόσεων των ομολόγων, φροντίζουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα προγραμματίζονται βάσει του προϋπολογισμού, κατέστησε σαφές ο υπουργός, ενώ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η αύξηση της θητείας, ωστόσο «το ζήτημα είναι ανοιχτό» εάν απαιτηθεί ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ