08/05/2021 9:48

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τις Νοσοκομειακές Μονάδες στις ακτές του Ιονίου

Υπό διάλυση οι Υγειονομικές Μονάδες στις ακτές του Ιονίου που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.
Απελύθη η Επικουρική Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Λευκάδας!!! Έγκλημά της ότι βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια.

Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης Παθολόγων, ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο Ασθενοφόρα στη Κέρκυρα αντί για πέντε στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες. Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό Παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο Αγροτικούς Ιατρούς και εφημερεύουν Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας.
Το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν μόνο 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι (1 με απόσπαση), 1 Παιδίατρος, ΩΡΛ δεν έχει, 1 επικουρικός Ουρολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 επικουρικός Χειρουργός!!! (ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία), 1 Γυναικολόγος, 1 Νευρολόγος.
Τόλμησε να ασθενήσει η επικουρική Παιδίατρος και απολύθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αν και βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια.
Πως μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τέτοια επισφαλή ιατρική κάλυψη;
Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα 3 το μεσημέρι. Πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι.
Το Κέντρο Υγείας Πάργας για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.
Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.
Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε ημέρα κλείνει 10 το βράδυ.
Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα – νύκτα στο έλεος του Θεού. Και μιλάμε για μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ