Κατούνα: Πέφτουν τίτλοι τέλους και για το ταχυδρομείο

Απαξιώνουν και υποβαθμίζουν τα ΕΛΤΑ Κατούνας καθώς και τους συνταξιούχους των χωριών της Ενότητας Μεδεώνος.

Χθες 27/8/2021 μια έκπληξη περίμενε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που εξυπηρετούνταν χρόνια από το ταχυδρομείο, όταν πήγαν στο κατάστημα να πάρουν τις συντάξεις τους, έκπληκτοι άκουσαν από τον εναπομείναντα υπάλληλο να τους λέει πως η συντάξεις τους έχουν μεταφερθεί στα ΕΛΤΑ στις Φυτείες και ότι πλέον θα εξυπηρετούνται από εκεί.

Αγανακτισμένοι φωνάζουν γιατί συμβαίνει αυτό αφού και τον προηγούμενο μήνα εξυπηρετούνταν στο κατάστημα της Κατούνας.

Οι συνταξιούχοι της Κατούνας και των γύρω χωριών γινόταν κανονικά σε διάστημα 1-2 ημερών κάθε τέλους του μήνα από τον εναπομείναντα υπάλληλο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ερωτήματα και πάλι υπάρχουν διότι αφού υπάρχει υπάλληλος στην Κατούνα γιατί να μεταφερθούν οι συντάξεις στις Φυτείες.

Τα ΕΛΤΑ Φυτειών εξυπηρετούσαν μέχρι χθες τα χωριά των Φυτειών, Παπαδάτου, Ρίβιο, Μπαμπίνη κλπ. και τώρα θα εξυπηρετεί και τα χωριά Κατούνα , Αετό, Κομποτή, Άγιο Νικόλαο, Τρύφο, Κωνωπίνα.

Φυσικά το πρόβλημα θα είναι τεράστιο διότι τώρα έχουν μείνει χωρίς σύνταξη της ενότητας Μεδεώνος και θα περιμένουν πότε θα τους πάρει η σειρά αφού είναι ένας ο ταχυδρόμος για τόσα χωριά.

Οι υποψίες σε προηγούμενο άρθρο μας δυστυχώς επαληθεύονται και βήμα βήμα πάει για κλείσιμο το Ταχυδρομείο, ενώ οι συνταξιούχοι μετά το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κατούνα είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα ΕΛΤΑ Κατούνας και ας τους έκανε παρακράτηση 3 ευρω στην κάθε σύνταξη.

Ο Συνταξιούχος του ΟΓΑ την μικρή σύνταξη του, δεν θα την παίρνει στην ώρα του και θα του γίνεται και κράτηση 3 ευρώ από τα ΕΛΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ τώρα.

Είμαστε σίγουροι πλέον και ας μην το λέει κανένας επίσημα, πως και το τέλος των ΕΛΤΑ Κατούνας φθάνει.

Οι συνταξιούχοι πλέον που περίμεναν χθες την σύνταξη τους μιλούν για αποχώρηση από τα ΕΛΤΑ και θα αναγκαστούν σε τράπεζα της Αμφιλοχίας.

Το κατάστημα της Κατούνας εξυπηρετούσε τον κόσμο ένας υπάλληλος και τα πήγαινε μια χαρά ο άνθρωπος. Αντε τώρα να περιμένουν τον ταχυδρόμο από τις Φυτείες.

Τα ΕΛΤΑ Κατούνας εξυπηρετούσαν περίπου 600 συνταξιούχους ενώ των Φυτειών 300.

Τέλος Σεπτεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε ο ταχυδρομικός διανομέας Μ. Γ. ενώ τέλος Νοεμβρίου ο Μ. Δ.

Ο μόνος που έμεινε αυτή τη στιγμή και δίνει την δική του μάχη με τις απαραίτητες ενέργειες μιας και είναι κατουνιώτης είναι ο προϊστάμενος Δημήτριος Παπασπύρου άτομο με ειδικές ανάγκες.

Αντι να βάλουν έναν υπάλληλο διανομέα στην Κατούνα καταργούν τα ΕΛΤΑ.

Η αδιαφορία των υπευθύνων του χωριού αλλά και του Δήμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τελικά δεν ενδιαφέρεται κανένας για τα χωριά της Ενότητας Μεδεώνος;

Άλλο ένα πλήγμα για την Κατούνα.

Άλλο ένα χτύπημα που ξεκίνησε από το 2010 όταν ενέταξαν την Κατούνα και τα γύρω χωριά αναγκαστικά, οι πράσινοι και οι μπλε κόκκοι στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Του Ευάγγελου Δ.Κουτιβή

katounanews.gr