Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του μικρού Νεκτάριου από το Αγρίνιο – Τι λέει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου

Αγωνία στις υγειονομικές αρχές της Αχαΐας επικρατούσε χθες σχετικά με την προσέλευση περιστατικών στη διάρκεια της νύχτας με δεδομένο το κακό προηγούμενο στις εφημερίες των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , Γιάννης Καρβέλης, χθες στις Κλινικές Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 54 ασθενείς και 9 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 90 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και το βρέφος στη ΜΕΘ Παίδων.

Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Καλά τα νέα από τη ΜΕΘ παίδων του ΠΓΝΠ καθώς ο μικρότερος ασθενής με κορονοϊό της χώρας, ο Νεκτάριος – Εφραίμ δύο μηνών έδωσε χθες τα πρώτα θετικά δείγματα.

«Έχουμε κάποια καλά σημάδια. Βέβαια έχουμε μπροστά μας δρόμο ακόμα αλλά ελπίζω ότι ο μικρός μας ασθενής θα τα καταφέρει» μας είπε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Η ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ δίνει μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα δύσκολη μάχη πάνω από το προσκεφάλι του βρέφους. «Είναι πολύ μεγάλο και το συναισθηματικό βάρος που έχουμε. Νιώθουμε δίπλα μας με το ενδιαφέρον και τις προσευχές της όλη την Ελλάδα και κυρίως την Αιτωλοακαρνανία από την οποία κατάγεται ο μικρός μας. Πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές» προσθέτει ο κ. Ηλιάδης. Μάλιστα χθες έκανε και βιντεοκλήση με τους γονείς του μικρού Νεκτάριου ώστε να δουν το παιδί τους αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης επικοινωνία και επαφή.

Μαρίνα Ριζογιάννη – pelop.gr