Κορωνοϊός: Πολλά κρούσµατα στο Μεσολόγγι – Η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται σε σχολεία

Έξαρση κορωνοϊού παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στο δήμο Μεσολογγίου, κυρίως στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται πιο έντονα την τελευταία εβδομάδα περισσότερο στα δημοτικά σχολεία. Σε επίπεδο νομού τα προβλήματα εντοπίζονται στους δήμους Μεσολογγίου, που είναι και τα σοβαρότερα και Ακτίου – Βόνιτσας. Η μεγαλύτερη αύξηση είναι στα σχολεία του Νεοχωρίου, της Κατοχής και της πόλης του Μεσολογγίου.

Μέχρι χθες είχε κλείσει μόνο ένα τμήμα στο 2ο δημοτικό Μεσολογγίου, που τα κρούσματα σε μαθητές ξεπέρασαν το 50% και το μάθημα γίνεται με τηλεκπαίδευση. Στα υπόλοιπα τμήματα τα κρούσματα είναι λιγότερα στο καθένα, όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Αρκετοί γονείς μετά από αυτό, έχουν αρχίσει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι την μετάδοση του κορωνοϊού σε ευπαθή άτομα που ζουν στο ίδιο σπίτι. Επίσης στα τμήματα που παρατηρούνται κρούσματα γίνεται απολύμανση των αιθουσών.

Το πρόβλημα είναι ότι για τα παιδιά που μένουν στο σπίτι με πρωτοβουλία των γονιών, ενώ δεν έχει βγει απόφαση για κλείσιμο του τμήματος, δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Το αρνητικό όμως είναι ότι καθημερινά υπάρχει αύξηση, ενώ δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί τα κρούσματα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Σε λίγες ημέρες, η αύξηση του 20% που παρατηρείται σήμερα στις σχολικές μονάδες, προφανώς θα εκτοξευτεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η άνοδος των κρουσμάτων πιθανά έχει να κάνει με την επαφή των παιδιών στις εξωσχολικές δραστηριότητες και ίσως στην αλλαγή του καιρού.

Τα κρούσματα στα σχολεία εντοπίστηκαν από τα self tests που γίνονται συνεχώς από την σχολική κοινότητα και στην συνέχεια στάλθηκαν για μοριακό έλεγχο. Από την περασμένη Τρίτη άλλαξε και η διαδικασία, καθώς υπάρχει πλέον συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία οι γονείς δηλώνουν απευθείας το αποτέλεσμα του self test των παιδιών τους, που είναι υποχρεωτικό να γίνεται δυο φορές την εβδομάδα. Έτσι οι διευθυντές των σχολείων έχουν πλήρη εικόνα για το ποια παιδιά είναι θετικά ή αρνητικά.

Το κάθε σχολείο όταν διαπιστώνει θετικό κρούσμα στέλνει αναφορά και φόρμα ιχνηλάτισης στην αρμόδια υπηρεσία της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, αλλά και στον ΕΟΔΥ που παρακολουθεί ολόκληρο το τμήμα, όπου εντοπίζεται το κρούσμα, για ένα δεκαήμερο.

aixmi-news.gr